Natuur Atelier

Home » Waarin zijn wij een kei? » Natuur Atelier

Natuur Atelier

Natuureducatie vanuit het natuuratelier

Wij willen onze kinderen laten beleven hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur is. Dit leren onze kinderen in het natuuratelier. Hier voeren ze activiteiten uit en leren ze door zelf te doen en ervaren. Denk hierbij aan zaaien en oogsten in onze tuinkas, maar ook het onderhouden van onze speelnatuur samen met Erik van Leef je Tuin. Erik leert de kinderen over de planten en struiken en hoe ze hier zo goed mogelijk voor kunnen zorgen.

Daarnaast heeft Jasper de Ruiter prachtige educatieve borden voor onze speelnatuur gemaakt. Zo kunnen de kinderen alles wat ze zien en horen op het plein direct terug vinden op de platen.

Mini voedselbos

Achter de speelheuvel hebben wij een voedselbos gecreëerd. Een voedselbos is een eetbare bostuin. Het is heel duurzaam en natuurlijk ook heel leerzaam. Onze kinderen kunnen door het voedselbos lopen en van alles ontdekken. Zo staan er fruitbomen, bessenstruiken en kruidenplanten. Onze kinderen leren te zorgen voor het voedselbos en ze kunnen oogsten en vervolgens proeven, ruiken en eten.

Wij gebruiken cookies...

Wil je weten wat dit betekend?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna exercitation ullamco